reth nesh

[one_half last=”no” spacing=”yes” center_content=”no” hide_on_mobile=”no” background_color=”” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” background_position=”left top” hover_type=”none” link=”” border_position=”all” border_size=”0px” border_color=”” border_style=”” padding=”” margin_top=”” margin_bottom=”” animation_type=”” animation_direction=”” animation_speed=”0.1″ animation_offset=”” class=”” id=””][slider hover_type=”none” width=”100%” height=”100%” class=”” id=””][slide type=”image” link=”” linktarget=”_self” lightbox=”yes”]http://www.kagrup.at/wp-content/uploads/2012/07/ka-logo_on10k.jpg[/slide][/slider][/one_half][one_half last=”yes” spacing=”yes” center_content=”no” hide_on_mobile=”no” background_color=”” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” background_position=”left top” hover_type=”none” link=”” border_position=”all” border_size=”0px” border_color=”” border_style=”” padding=”” margin_top=”” margin_bottom=”” animation_type=”” animation_direction=”” animation_speed=”0.1″ animation_offset=”” class=”” id=””][title size=”2″ content_align=”left” style_type=”default” sep_color=”” margin_top=”” margin_bottom=”” class=”” id=””]Pse …[/title][fusion_text]Duke jetuar jashtë vendlindjes, dhe rrethit te ngushtë familjar e shoqëror, u krijua nevoja që këtu në Vjenë ta gjejmë sadopak një zëvendësim të denjë, të asaj se ҫfarë kishim lënë pas. Nga dëshira që të afrohemi dhe njifemi me bashkëkombas, të krijojmë shoqëri të reja, kuptuam që ajo nevojë mund të përmbushej fare bukur dhe jeta në Vjenë mund të ngjante më e lehtë.

Gjatë krijimit të organizimeve të ndryshme me vetiniciativë dhe në mënyrë vullnetare, mbanim gjithsesi vetëm një qëllim në kokë, që njerëzit nga komuniteti jonë të njifeshin, të qëndronin sa më shumë në kontakt me njëri-tjetrin, të bashkëpunonin e shkëmbenin ide, të kalonin kohë të bukura dhe cilësore së bashku; gjëra për të cilat kishte nevojë secili nga ne. Pas disa organizimeve të njëpasnjëshme, u bë e domosdoshme edhe themelimi i një organizate dhe sigurisht kjo organizatë mbart me vehte më tutje po të njejtat ideale dhe qëllime.

Shiquar në një spektër më të gjërë, organizata do të ndihmojë në integrimin e komunitetit tonë shqipëtar përmes aktiviteteve të ndryshme sportive dhe artistike, poashtu dhe përmes përçimit të vlerave tona kulturore. Organizata është e përkushtuar edhe në inicimin e aksioneve për qëllime humanitare.
Përvec organizimeve të shumta vetanake, qëllimin tonë synojmë ta arrijmë edhe përmes bashkëpunimit me organizata të tjera joqeveritare, politike apo institucione shtetërore në Austri.

Emri i organizatës ‘’, është frymëzuar nga dëshira për të kundërshtuar fuqishëm mendimet neguese dhe pesimiste të tipit ‘s’ka ksi’, ‘s’ka asi’, ‘s’ka’, ‘s’ka’,…, dhe me qëllimin për të mbjellur një mendim pozitiv dhe frymezues për të krijuar apo realizuar vet diçka vet dhe për të punuar në mënyrë konsekuente, deri sa të arrihet ajo çfarë kërkon të kesh. ‘’ deri më sot ka arritur t’ja plotësojë vehtes dhe komunitetit 6 dëshira, të cilat do t’i avancojë gjithnjë e më shumë. Secili poashtu është i mirëpritur që të na bashkangjitet me dëshirën dhe idenë e tij për të krijuar sëbashku një diçka që akoma s’ka.

Që të keni një pamje më të qartë rreth aktiviteteve tona, ju ftojmë që të shiqoni të gjitha rubrikat e prezantuara në ballinë.[/fusion_text][testimonials design=”classic” backgroundcolor=”” textcolor=”” random=”” class=”” id=””][testimonial name=”Nënë Tereza” avatar=”none” image=”” image_border_radius=”” company=”” link=”” target=”_self”]Ne s’mund të bëjmë gjëra të mëdha, vetëm gjëra të vogla me dashuri të madhe.[/testimonial][/testimonials][/one_half][separator style_type=”none” top_margin=”15″ bottom_margin=”15″ sep_color=”” border_size=”” icon=”” icon_circle=”” icon_circle_color=”” width=”” alignment=”” class=”” id=””][title size=”2″ content_align=”left” style_type=”default” sep_color=”” margin_top=”” margin_bottom=”” class=”” id=””]Ideatorët[/title][one_third last=”no” spacing=”yes” center_content=”no” hide_on_mobile=”no” background_color=”” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” background_position=”left top” hover_type=”none” link=”” border_position=”all” border_size=”0px” border_color=”” border_style=”” padding=”” margin_top=”” margin_bottom=”” animation_type=”” animation_direction=”” animation_speed=”0.1″ animation_offset=”” class=”” id=””][person name=”Ermal Vejsa” title=”” picture=”http://www.kagrup.at/wp-content/uploads/2012/07/ermali.jpg” pic_link=”http://www.kagrup.at/ermal-vejsa/” linktarget=”_self” pic_style=”none” hover_type=”zoomin” background_color=”” content_alignment=”” pic_style_color=”” pic_bordersize=”0″ pic_bordercolor=”” pic_borderradius=”0″ icon_position=”” social_icon_boxed=”yes” social_icon_boxed_radius=”4px” social_icon_colors=”” social_icon_boxed_colors=”” social_icon_tooltip=”” email=”” facebook=”” twitter=”” instagram=”” dribbble=”” google=”” linkedin=”” blogger=”” tumblr=”” reddit=”” yahoo=”” deviantart=”” vimeo=”” youtube=”” pinterest=”” rss=”” digg=”” flickr=”” forrst=”” myspace=”” skype=”” paypal=”” dropbox=”” soundcloud=”” vk=”” class=”” id=””]Lindi Ditën e Verës me 21 qeshorë në Gjakovë dhe nuk dihet sakt se cilit shenjë të horoskopit i takon, binjakëve apo gaforres. Aty e kreu shkollën fillore, kurse shkollën e mesme e kreu si se kreu! Pasiqe kuptoi se shoqëria është mbi të gjitha, vendosi të sakrifikojë talentin e tij për aktrim dhe filloi të studiojë shkencën mbi shoqërinë, sociologjinë. Më shumë >[/person][/one_third][one_third last=”yes” spacing=”yes” center_content=”no” hide_on_mobile=”no” background_color=”” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” background_position=”left top” hover_type=”none” link=”” border_position=”all” border_size=”0px” border_color=”” border_style=”” padding=”” margin_top=”” margin_bottom=”” animation_type=”” animation_direction=”” animation_speed=”0.1″ animation_offset=”” class=”” id=””][person name=”Lirjetë Avdiu” title=”” picture=”http://www.kagrup.at/wp-content/uploads/2012/07/lirjeta.jpg” pic_link=”http://www.kagrup.at/lirjete-avdiu/” linktarget=”_self” pic_style=”none” hover_type=”zoomin” background_color=”” content_alignment=”” pic_style_color=”” pic_bordersize=”0″ pic_bordercolor=”” pic_borderradius=”0″ icon_position=”” social_icon_boxed=”yes” social_icon_boxed_radius=”4px” social_icon_colors=”” social_icon_boxed_colors=”” social_icon_tooltip=”” email=”” facebook=”” twitter=”” instagram=”” dribbble=”” google=”” linkedin=”” blogger=”” tumblr=”” reddit=”” yahoo=”” deviantart=”” vimeo=”” youtube=”” pinterest=”” rss=”” digg=”” flickr=”” forrst=”” myspace=”” skype=”” paypal=”” dropbox=”” soundcloud=”” vk=”” class=”” id=””]Lindi 100 vjet pas Le Corbusier në Zvicërr jo, por, në Prishtinë. Pa lejen e saj në moshën 7 vjeҫare u transferua në Ulqin. Gjatë 12 viteve qëndrimi në Ulqin ka preferuar që në të flasë me nëndialektin e Prishtinës. Kur u kthye në Prishtinë filloi ta donte nëndialektin e Ulqinit. Më shumë >[/person][/one_third][title size=”2″ content_align=”left” style_type=”default” sep_color=”” margin_top=”” margin_bottom=”” class=”” id=””]Bashkëpunëtorët[/title][one_third last=”no” spacing=”yes” center_content=”no” hide_on_mobile=”no” background_color=”” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” background_position=”left top” hover_type=”none” link=”” border_position=”all” border_size=”0px” border_color=”” border_style=”solid” padding=”” margin_top=”” margin_bottom=”” animation_type=”0″ animation_direction=”down” animation_speed=”0.1″ animation_offset=”” class=”” id=””][person name=”Januz Saliuka” title=”” picture=”http://www.kagrup.at/wp-content/uploads/2012/07/januz.jpg” pic_link=”” linktarget=”_self” pic_style=”none” hover_type=”none” background_color=”” content_alignment=”” pic_style_color=”” pic_bordersize=”0″ pic_bordercolor=”” pic_borderradius=”0″ icon_position=”” social_icon_boxed=”yes” social_icon_boxed_radius=”4px” social_icon_colors=”” social_icon_boxed_colors=”” social_icon_tooltip=”” email=”” facebook=”” twitter=”” instagram=”” dribbble=”” google=”” linkedin=”” blogger=”” tumblr=”” reddit=”” yahoo=”” deviantart=”” vimeo=”” youtube=”” pinterest=”” rss=”” digg=”” flickr=”” forrst=”” myspace=”” skype=”” paypal=”” dropbox=”” soundcloud=”” vk=”” class=”” id=””]Si sot më kujtohet ajo ditë kur kam le, ishte Gjakova e athërshme. Edhe sot aty asht, ska ndrru vend, veq se ma ndryshe ka dal. Me besoni, numrat i kam msu para se t`shkoj n’shkollë, e shkrimin e leximin ma vonë. Lektyra e parë që vet e kam lexu pa ndihmën e dikujt tjetër, ishte ‘Maqorri me qizme’. Kam nostalgji kur i kujtoj ato ditë sepse edhe vreshtat e Erezines ishin n’sìklet prej meje e shumë tjerve si unë. Po ma e keqja ish se u rritëm, po mend su mushëm, ashtu axhami ngelëm. Dikur kishin pas thonë ‘shkolla e bon njerin’, e si i komentoni ju sot gjithë ato shkolla te na, e njerz përdite e më pak! Po ashtu kam mendu edhe vet, nji ditë shkolla më bon mirë, masi e lash Gjakovën dola në Prishtinë kishe me msy dishka; dojsha mu bo ingjinjer, me shpresë se m’prin fati e bi n’veti. Por jo, jo, mas disa vjete, përpara se ata profesorë t’dalin mendsh me mu, bile edhe hyqymetin mos ta lodhi me m’jap buk badihava, vendosa me marr njifar treni që shkojke atë kohë prej Fushë Kosove deri n’Gjermani. Veq ai mujti me m’bajtë edhe ato jo deri n’fund, po m’nali n’Austri. Kur mrrina n’Vjenë, alamet vendi, i bukur e me tana t`mirat veq jo si Gjakova. Edhe sot e lypi nji vend si Gjakovën po jo, se gjeta! E ktu prej 1985 kam lshu rroje, po mirrna me gjithcka, po m’ka rujt Zoti, hala jam me ymyd se shkolla t’ban njeri, por fundin s’po ja shoh. Mas shumë punve, tana njisoj dolën se kurr t’marune s’paten, tash jam ‘rrogtar’ në njifar departamenti t’shtetit, i thojnë për ‘Integrim e Diversitet’, e ktu jam hala, s’kam ndrru vend. Edhe ktu ashtu qysh e lyp vendi, marova e shkova me msim e ‘edukat’, bile edhe Menagjmentin Social MA e kryva, po veq me dije po ju baj, i njajti jam si ai qe isha, veq m’kan lon t’zezat, e jam bo ma i bardhe sikur t’isha mulligji.
Po me vjet njeri po rrakatke, ju vetë vlersoni! Dikur thojshna, me m’lujt dikush futboll n’aborr, perdet do i l’shoj. Po njeri po ndrrojke, sot u bon bukur do vjet, u kputa tu rreh shpine me shkelma, n’vrap mas topi, pasha ket qejf!
Po suma sumaru, tuj prit jemi qe Ymydi dhe Shpresa t’na afrohen, e kur t’vjen ajo dite![/person][/one_third][one_third last=”no” spacing=”yes” center_content=”no” hide_on_mobile=”no” background_color=”” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” background_position=”left top” hover_type=”none” link=”” border_position=”all” border_size=”0px” border_color=”” border_style=”” padding=”” margin_top=”” margin_bottom=”” animation_type=”” animation_direction=”” animation_speed=”0.1″ animation_offset=”” class=”” id=””][person name=”Rina Softa” title=”” picture=”http://www.kagrup.at/wp-content/uploads/2012/07/rina.jpg” pic_link=”” linktarget=”_self” pic_style=”none” hover_type=”none” background_color=”” content_alignment=”” pic_style_color=”” pic_bordersize=”0″ pic_bordercolor=”” pic_borderradius=”0″ icon_position=”” social_icon_boxed=”yes” social_icon_boxed_radius=”4px” social_icon_colors=”” social_icon_boxed_colors=”” social_icon_tooltip=”” email=”” facebook=”” twitter=”” instagram=”” dribbble=”” google=”” linkedin=”” blogger=”” tumblr=”” reddit=”” yahoo=”” deviantart=”” vimeo=”” youtube=”” pinterest=”” rss=”” digg=”” flickr=”” forrst=”” myspace=”” skype=”” paypal=”” dropbox=”” soundcloud=”” vk=”” class=”” id=””]Rina lindi.
Rina ist mit Kühen erwachsen.
Rina come una donzella del Novecento si è applicata al ballo, al canto e al ricamo a mano nell’attesa di diventare sua maestà la regina.
Rina decided to join the dark side and become your majesty the Architect.
Rina is still on the dark side.[/person][/one_third][one_third last=”yes” spacing=”yes” center_content=”no” hide_on_mobile=”no” background_color=”” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” background_position=”left top” hover_type=”none” link=”” border_position=”all” border_size=”0px” border_color=”” border_style=”solid” padding=”” margin_top=”” margin_bottom=”” animation_type=”0″ animation_direction=”down” animation_speed=”0.1″ animation_offset=”” class=”” id=””][person name=”Arben (Beni) Myftari” title=”” picture=”http://www.kagrup.at/wp-content/uploads/2012/07/arben-myftari.jpg” pic_link=”” linktarget=”_self” pic_style=”none” hover_type=”none” background_color=”” content_alignment=”” pic_style_color=”” pic_bordersize=”0″ pic_bordercolor=”” pic_borderradius=”0″ icon_position=”” social_icon_boxed=”yes” social_icon_boxed_radius=”4px” social_icon_colors=”” social_icon_boxed_colors=”” social_icon_tooltip=”” email=”” facebook=”” twitter=”” instagram=”” dribbble=”” google=”” linkedin=”” blogger=”” tumblr=”” reddit=”” yahoo=”” deviantart=”” vimeo=”” youtube=”” pinterest=”” rss=”” digg=”” flickr=”” forrst=”” myspace=”” skype=”” paypal=”” dropbox=”” soundcloud=”” vk=”” class=”” id=””][/person][/one_third][one_third last=”no” spacing=”yes” center_content=”no” hide_on_mobile=”no” background_color=”” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” background_position=”left top” hover_type=”none” link=”” border_position=”all” border_size=”0px” border_color=”” border_style=”solid” padding=”” margin_top=”” margin_bottom=”” animation_type=”0″ animation_direction=”down” animation_speed=”0.1″ animation_offset=”” class=”” id=””][person name=”Ilir Begaj” title=”” picture=”http://www.kagrup.at/wp-content/uploads/2012/07/15626456_1788823584725062_6461794254084338707_o-Cropped-1-e1499872249921.jpg” pic_link=”” linktarget=”_self” pic_style=”none” hover_type=”none” background_color=”” content_alignment=”” pic_style_color=”” pic_bordersize=”0″ pic_bordercolor=”” pic_borderradius=”0″ icon_position=”” social_icon_boxed=”yes” social_icon_boxed_radius=”4px” social_icon_colors=”” social_icon_boxed_colors=”” social_icon_tooltip=”” email=”” facebook=”” twitter=”” instagram=”” dribbble=”” google=”” linkedin=”” blogger=”” tumblr=”” reddit=”” yahoo=”” deviantart=”” vimeo=”” youtube=”” pinterest=”” rss=”” digg=”” flickr=”” forrst=”” myspace=”” skype=”” paypal=”” dropbox=”” soundcloud=”” vk=”” class=”” id=””]A ka një kujtim të më ngrohë në këto ditë për mua?
A ka ndonjë udhë e si burrë ta kthejë kokën t’shikojë?
A ka një kujtim, të na jep një kuptim, a s’më thua?
A më tregoni, ku ta gjej forcën sot të këndojë?
Akoma të freskët e kam at shikim të përbuzjes
Akoma të freskët të ftohtin e dhimbjes në asht
Akoma të freskta edhe gjurmët që këmbët i lanë rrugës
Syri më mbeti i ngrirë në shtëpinë që më kurrë nuk e pashë
REF:
Nëntori i ftohtë
Më ndjek dhe sot
Nëntori i ftohtë
Jehon në mot
Kaluam një shekull në ecje por prap u rrëzuam
Kaluam një shekull por prap s’mund të qëndrojmë në këmbë
Kaluam një shekull mësim, e si asgjë s’mësuam?
O i paditur, syri i pangopur një popull e shëmbë
Sa gjatë do të shkojë derisa ne ta duam vetvehtën
Sa gjatë do të shkojë derisa fatin vet ta ndryshojmë
Sa gjatë do të shkojë derisa tjetrit t’ia cmojmë jetën
A më tregoni, ku ta gjejmë forcen sot të kendojmë
Nëntori i ftohtë
Më ndjek dhe sot
Nëntori i ftohtë
Nëntor …
Më shanë e më ranë, i pabesë do të bëhesh më thanë
Më zhveshën e veshën, as vehten s’e njoh më kush jam
Vellon që ma kanë qepur, sa krenar sot e mbajë
Vallës që ja kanë hedhur, sikur një nuse sa bukur hapin që e mbajë[/person][/one_third][one_third last=”no” spacing=”yes” center_content=”no” hide_on_mobile=”no” background_color=”” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” background_position=”left top” hover_type=”none” link=”” border_position=”all” border_size=”0px” border_color=”” border_style=”solid” padding=”” margin_top=”” margin_bottom=”” animation_type=”0″ animation_direction=”down” animation_speed=”0.1″ animation_offset=”” class=”” id=””][person name=”Fortesa Softa” title=”” picture=”http://www.kagrup.at/wp-content/uploads/2012/07/IMG_3265-300×262.jpg” pic_link=”” linktarget=”_self” pic_style=”none” hover_type=”none” background_color=”” content_alignment=”” pic_style_color=”” pic_bordersize=”0″ pic_bordercolor=”” pic_borderradius=”0″ icon_position=”” social_icon_boxed=”yes” social_icon_boxed_radius=”4px” social_icon_colors=”” social_icon_boxed_colors=”” social_icon_tooltip=”” email=”” facebook=”” twitter=”” instagram=”” dribbble=”” google=”” linkedin=”” blogger=”” tumblr=”” reddit=”” yahoo=”” deviantart=”” vimeo=”” youtube=”” pinterest=”” rss=”” digg=”” flickr=”” forrst=”” myspace=”” skype=”” paypal=”” dropbox=”” soundcloud=”” vk=”” class=”” id=””]Rina’s henchmen.[/person][/one_third][one_third last=”yes” spacing=”yes” center_content=”no” hide_on_mobile=”no” background_color=”” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” background_position=”left top” hover_type=”none” link=”” border_position=”all” border_size=”0px” border_color=”” border_style=”solid” padding=”” margin_top=”” margin_bottom=”” animation_type=”0″ animation_direction=”down” animation_speed=”0.1″ animation_offset=”” class=”” id=””][person name=”Vincenc Palushaj” title=”” picture=”http://www.kagrup.at/wp-content/uploads/2012/07/vincenc.jpg” pic_link=”” linktarget=”_self” pic_style=”none” hover_type=”none” background_color=”” content_alignment=”” pic_style_color=”” pic_bordersize=”0″ pic_bordercolor=”” pic_borderradius=”0″ icon_position=”” social_icon_boxed=”yes” social_icon_boxed_radius=”4px” social_icon_colors=”” social_icon_boxed_colors=”” social_icon_tooltip=”” email=”” facebook=”” twitter=”” instagram=”” dribbble=”” google=”” linkedin=”” blogger=”” tumblr=”” reddit=”” yahoo=”” deviantart=”” vimeo=”” youtube=”” pinterest=”” rss=”” digg=”” flickr=”” forrst=”” myspace=”” skype=”” paypal=”” dropbox=”” soundcloud=”” vk=”” class=”” id=””][/person][/one_third][one_third last=”no” spacing=”yes” center_content=”no” hide_on_mobile=”no” background_color=”” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” background_position=”left top” hover_type=”none” link=”” border_position=”all” border_size=”0px” border_color=”” border_style=”solid” padding=”” margin_top=”” margin_bottom=”” animation_type=”0″ animation_direction=”down” animation_speed=”0.1″ animation_offset=”” class=”” id=””][person name=”Agim Llapashtica” title=”” picture=”http://www.kagrup.at/wp-content/uploads/2012/07/agim-llapashtica.jpg” pic_link=”” linktarget=”_self” pic_style=”none” hover_type=”none” background_color=”” content_alignment=”” pic_style_color=”” pic_bordersize=”0″ pic_bordercolor=”” pic_borderradius=”0″ icon_position=”” social_icon_boxed=”yes” social_icon_boxed_radius=”4px” social_icon_colors=”” social_icon_boxed_colors=”” social_icon_tooltip=”” email=”” facebook=”” twitter=”” instagram=”” dribbble=”” google=”” linkedin=”” blogger=”” tumblr=”” reddit=”” yahoo=”” deviantart=”” vimeo=”” youtube=”” pinterest=”” rss=”” digg=”” flickr=”” forrst=”” myspace=”” skype=”” paypal=”” dropbox=”” soundcloud=”” vk=”” class=”” id=””]Unë jom Agimi i Llapashticve. E kom pas ni bicikëll me vllaun tem, unë e vozitsha në mengjes para se me shku në shkollë, e ai kur vike në shpi prej shkollës, e rregullojke… e qishtu nja dy – tri vjet dej sa u prish biciklla, qashtu shumë sa që s’mujke ma me ndreq, e te blejti vllau ni motor! Nja dy her i pata gra po s’mujsha me u rahatu, se s’kisha syza, e s’po di… kur e kqyrsha veten në pasqyrë, pa syza, leshkuq, mu doke vetja palidhje dhe si kom hyp motorrit ma! Dikur ja nisa me u marr me muzikë edhe lujsha futboll. E qysh jemi kon tu lujt futboll, veq kur jon ardh policia edhe na murrën…..topin, se s’kishin pas ata top. Ata fillun me lujt, e na navijatshim. Filloj me m’hi n’qef me navijat, ja nisa u ngjyjsha me fllamastera dhe msojsha kangë që këndojn huligant …ma thejke![/person][/one_third][one_third last=”no” spacing=”yes” center_content=”no” hide_on_mobile=”no” background_color=”” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” background_position=”left top” hover_type=”none” link=”” border_position=”all” border_size=”0px” border_color=”” border_style=”solid” padding=”” margin_top=”” margin_bottom=”” animation_type=”0″ animation_direction=”down” animation_speed=”0.1″ animation_offset=”” class=”” id=””][person name=”Dino Mehmeti” title=”” picture=”http://www.kagrup.at/wp-content/uploads/2012/07/18119015_1145150942278024_1915965537767564428_n.jpg” pic_link=”” linktarget=”_self” pic_style=”none” hover_type=”none” background_color=”” content_alignment=”” pic_style_color=”” pic_bordersize=”0″ pic_bordercolor=”” pic_borderradius=”0″ icon_position=”” social_icon_boxed=”yes” social_icon_boxed_radius=”4px” social_icon_colors=”” social_icon_boxed_colors=”” social_icon_tooltip=”” email=”” facebook=”” twitter=”” instagram=”” dribbble=”” google=”” linkedin=”” blogger=”” tumblr=”” reddit=”” yahoo=”” deviantart=”” vimeo=”” youtube=”” pinterest=”” rss=”” digg=”” flickr=”” forrst=”” myspace=”” skype=”” paypal=”” dropbox=”” soundcloud=”” vk=”” class=”” id=””]Sejdin Mehmeti e kam emrin, por Dino me thërrasin. U rrita ne bregdet te Ulqinit e për me studiu dola ne Kosovë, ku u knaqa tre vite. Me ekonomi të krymun mu dha rasti dhe kismeti që të 90-tave, të vazhdoj jeten teme në një vend birinxhi të bukur-Vjenën.
Me studimet e mija nuk pata nefak të fitoj bukën, për ate fillova në gastronomie ose shqypçe me than „sofraxhi“, ku gati 20 vjet me radh e përsosa fare …he,he.
Masi që nuk më lente „krymi“ rahat, i thash vedit: “hajt se ti je i urtë e vazhda shkollimin ma gjat“, çka edhe e bana. Ndërkoh jam ba i „madh“ dhe punoj në sekretarijat të qytetit të Vjenës dhe merrem me integrimin e tërli miletit nga tan bota.
Me miletin ton në fillim nuk pata shum punë (disa nga shokë më than „aq dhe ma mirë“), por ndërgjegja nuk më lente rehat, kështu që ja nisa ngadal me tërli-lloj organizimesh. Se me çfar organizimesh jam marr,…kam e ju diftu denjiher tjetër .
Tesh pë tesh po e mylli me kaq se më ka nis gruja me ble bukën dhe tamlin per fmij.
Hajt se tesh pa shifena…[/person][/one_third][one_third last=”yes” spacing=”yes” center_content=”no” hide_on_mobile=”no” background_color=”” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” background_position=”left top” hover_type=”none” link=”” border_position=”all” border_size=”0px” border_color=”” border_style=”solid” padding=”” margin_top=”” margin_bottom=”” animation_type=”0″ animation_direction=”down” animation_speed=”0.1″ animation_offset=”” class=”” id=””][person name=”Dion Kllokoqi” title=”” picture=”http://www.kagrup.at/wp-content/uploads/2012/07/20138025_10211423354878167_1275956564_o-2.jpg” pic_link=”” linktarget=”_self” pic_style=”none” hover_type=”none” background_color=”” content_alignment=”” pic_style_color=”” pic_bordersize=”0″ pic_bordercolor=”” pic_borderradius=”0″ icon_position=”” social_icon_boxed=”yes” social_icon_boxed_radius=”4px” social_icon_colors=”” social_icon_boxed_colors=”” social_icon_tooltip=”” email=”” facebook=”” twitter=”” instagram=”” dribbble=”” google=”” linkedin=”” blogger=”” tumblr=”” reddit=”” yahoo=”” deviantart=”” vimeo=”” youtube=”” pinterest=”” rss=”” digg=”” flickr=”” forrst=”” myspace=”” skype=”” paypal=”” dropbox=”” soundcloud=”” vk=”” class=”” id=””][/person][/one_third][one_third last=”no” spacing=”yes” center_content=”no” hide_on_mobile=”no” background_color=”” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” background_position=”left top” hover_type=”none” link=”” border_position=”all” border_size=”0px” border_color=”” border_style=”solid” padding=”” margin_top=”” margin_bottom=”” animation_type=”0″ animation_direction=”down” animation_speed=”0.1″ animation_offset=”” class=”” id=””][person name=”Melisa Mehmeti” title=”” picture=”http://www.kagrup.at/wp-content/uploads/2012/07/281772_585159981511220_333613790_n-Cropped.jpg” pic_link=”” linktarget=”_self” pic_style=”none” hover_type=”none” background_color=”” content_alignment=”” pic_style_color=”” pic_bordersize=”0″ pic_bordercolor=”” pic_borderradius=”0″ icon_position=”” social_icon_boxed=”yes” social_icon_boxed_radius=”4px” social_icon_colors=”” social_icon_boxed_colors=”” social_icon_tooltip=”” email=”” facebook=”” twitter=”” instagram=”” dribbble=”” google=”” linkedin=”” blogger=”” tumblr=”” reddit=”” yahoo=”” deviantart=”” vimeo=”” youtube=”” pinterest=”” rss=”” digg=”” flickr=”” forrst=”” myspace=”” skype=”” paypal=”” dropbox=”” soundcloud=”” vk=”” class=”” id=””]Melisa Mehmeti e kam emrin. U rrita ne bregdet te Ulqinit dhe gjelbrim te Vjenes, e për me studiu dola ne Shqiperi, ku u knaqa tre vite. Me ekonomi të krymun mu dha rasti dhe kismeti që të 90-tave, të vazhdoj jeten teme në një vend birinxhi të bukur-Vjenën.
Me studimet e mija nuk pata nefak të fitoj bukën, për ate fillova në gastronomie ose shqypçe me than „sofraxhi“, ku gati 20 vjet me radh e përsosa fare …he,he.
Masi që nuk më lente „krymi“ rahat, i thash vedit: “hajt se ti je i urtë e vazhda shkollimin ma gjat“, çka edhe e bana. Ndërkoh jam ba i „madh“ dhe punoj në sekretarijat të qytetit të Vjenës dhe merrem me integrimin e tërli miletit nga tan bota.
Me miletin ton në fillim nuk pata shum punë (disa nga shokë më than „aq dhe ma mirë“), por ndërgjegja nuk më lente rehat, kështu që ja nisa ngadal me tërli-lloj organizimesh. Se me çfar organizimesh jam marr,…kam e ju diftu denjiher tjetër .
Tesh pë tesh po e mylli me kaq se më ka nis gruja me ble bukën dhe tamlin per fmij.
Hajt se tesh pa shifena…[/person][/one_third][one_third last=”no” spacing=”yes” center_content=”no” hide_on_mobile=”no” background_color=”” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” background_position=”left top” hover_type=”none” link=”” border_position=”all” border_size=”0px” border_color=”” border_style=”solid” padding=”” margin_top=”” margin_bottom=”” animation_type=”0″ animation_direction=”down” animation_speed=”0.1″ animation_offset=”” class=”” id=””][person name=”Bekim Morina” title=”” picture=”http://www.kagrup.at/wp-content/uploads/2012/07/13403913_962816990483169_963291938244866779_o-Cropped.jpg” pic_link=”” linktarget=”_self” pic_style=”none” hover_type=”none” background_color=”” content_alignment=”” pic_style_color=”” pic_bordersize=”0″ pic_bordercolor=”” pic_borderradius=”0″ icon_position=”” social_icon_boxed=”yes” social_icon_boxed_radius=”4px” social_icon_colors=”” social_icon_boxed_colors=”” social_icon_tooltip=”” email=”” facebook=”” twitter=”” instagram=”” dribbble=”” google=”” linkedin=”” blogger=”” tumblr=”” reddit=”” yahoo=”” deviantart=”” vimeo=”” youtube=”” pinterest=”” rss=”” digg=”” flickr=”” forrst=”” myspace=”” skype=”” paypal=”” dropbox=”” soundcloud=”” vk=”” class=”” id=””][/person][/one_third][one_third last=”yes” spacing=”yes” center_content=”no” hide_on_mobile=”no” background_color=”” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” background_position=”left top” hover_type=”none” link=”” border_position=”all” border_size=”0px” border_color=”” border_style=”solid” padding=”” margin_top=”” margin_bottom=”” animation_type=”0″ animation_direction=”down” animation_speed=”0.1″ animation_offset=”” class=”” id=””][person name=”Dr. Sabri Osmani” title=”” picture=”http://www.kagrup.at/wp-content/uploads/2012/07/de.-Sabriu-300×195.jpg” pic_link=”” linktarget=”_self” pic_style=”none” hover_type=”none” background_color=”” content_alignment=”” pic_style_color=”” pic_bordersize=”0″ pic_bordercolor=”” pic_borderradius=”0″ icon_position=”” social_icon_boxed=”yes” social_icon_boxed_radius=”4px” social_icon_colors=”” social_icon_boxed_colors=”” social_icon_tooltip=”” email=”” facebook=”” twitter=”” instagram=”” dribbble=”” google=”” linkedin=”” blogger=”” tumblr=”” reddit=”” yahoo=”” deviantart=”” vimeo=”” youtube=”” pinterest=”” rss=”” digg=”” flickr=”” forrst=”” myspace=”” skype=”” paypal=”” dropbox=”” soundcloud=”” vk=”” class=”” id=””]I lindur në Ulqin ‘në pikë’ t’verës kur piqen fiqt, me 30.07. Ulqini thojnë që është i bukur jo vetëm pse ka deti e fiq, por edhe pse aty lindi Sabriu. Në Ulqin rrnoi derisa e kryjti filloren. Më pas i thane që Prishtina është metropol i studentave prandaj aty shkoi të studiojë se si mundet me shnoshë popullin. Mbasi e kryjti Fakultetin e Mjekësise dhe j’u ba Prishtina bajat, ndërkohë që malli për fiqt dhe detin e Ulqinit veç sa vijke e u shtojke, vendosi të kthehej në Ulqin dhe të shëndoshë bashkëatdhetarët e tij. Nji ditë kuptoi që n’Ulqin pazari i vogël të ban për vete, dhe të len krejt jetën t’vogël, prandaj u kthy përsëri në Prishtinën e qefit. Pas nji kontributi profesional për shumë vjet, doli me provu me rrnu njiher edhe në Evropë. Prindi i pat thanë “ti e ngreh çadrën aty ku të bjen ma mirë, ku je ma rehat”, kurse Sabriu tek tani e ka kuptuar domethënien e saj. U vendos në Vjenë ku sëbashku me familjen, jeton tash e nji dekadë; mirëpo, dëshira për t’u kthyer prap në Ulqin nuk e lë rehat. Por edhe do vjet do rrijnë në Vjenë me evlada, sepse ka akoma punë për të bërë, sepse, përveç profesionit të tij, ai I është përveshur punës së gjetjes të nji diagnoze për shqipëtarët që rrnojnë në Vjenë. Vetëm e vetëm që t’a jetojë edhe në Vjenë jetën sepse vitet u mbushën edhe këtu. [/person][/one_third][one_third last=”no” spacing=”yes” center_content=”no” hide_on_mobile=”no” background_color=”” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” background_position=”left top” hover_type=”none” link=”” border_position=”all” border_size=”0px” border_color=”” border_style=”solid” padding=”” margin_top=”” margin_bottom=”” animation_type=”0″ animation_direction=”down” animation_speed=”0.1″ animation_offset=”” class=”” id=””][person name=”Hamëz Morina” title=”” picture=”http://www.kagrup.at/wp-content/uploads/2012/07/h.-Hamza-300×237-Cropped-300×191.jpg” pic_link=”” linktarget=”_self” pic_style=”none” hover_type=”none” background_color=”” content_alignment=”” pic_style_color=”” pic_bordersize=”0″ pic_bordercolor=”” pic_borderradius=”0″ icon_position=”” social_icon_boxed=”yes” social_icon_boxed_radius=”4px” social_icon_colors=”” social_icon_boxed_colors=”” social_icon_tooltip=”” email=”” facebook=”” twitter=”” instagram=”” dribbble=”” google=”” linkedin=”” blogger=”” tumblr=”” reddit=”” yahoo=”” deviantart=”” vimeo=”” youtube=”” pinterest=”” rss=”” digg=”” flickr=”” forrst=”” myspace=”” skype=”” paypal=”” dropbox=”” soundcloud=”” vk=”” class=”” id=””]U lind në një pranverë me borë dhe u rrit në kohën e ndrrimit të sistemeve ekonomike. Edhe pse në shkollë e mësuan së bota parimisht sillet rreth boshtit të vet, përvoja jetësore e bëri të kuptoj se bota në të vërtetë sillet rreth parasë. Rininë e vonë i’a kushtoi studimit të këtij fenomeni, çelësin e të cilit është ende duke e kërkuar. Sipas parametrave vetanak nuk gabon asnjëherë pasi që të gjitha veprimet i ndan në gjëra që dëshiron t’i bëj dhe gjëra që nuk dëshiron t’i bëj.[/person][/one_third][one_third last=”no” spacing=”yes” center_content=”no” hide_on_mobile=”no” background_color=”” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” background_position=”left top” hover_type=”none” link=”” border_position=”all” border_size=”0px” border_color=”” border_style=”solid” padding=”” margin_top=”” margin_bottom=”” animation_type=”0″ animation_direction=”down” animation_speed=”0.1″ animation_offset=”” class=”” id=””][person name=”Fjolla Doli” title=”” picture=”http://www.kagrup.at/wp-content/uploads/2012/07/n.-Fjolla-300×200.jpg” pic_link=”” linktarget=”_self” pic_style=”none” hover_type=”none” background_color=”” content_alignment=”” pic_style_color=”” pic_bordersize=”0″ pic_bordercolor=”” pic_borderradius=”0″ icon_position=”” social_icon_boxed=”yes” social_icon_boxed_radius=”4px” social_icon_colors=”” social_icon_boxed_colors=”” social_icon_tooltip=”” email=”” facebook=”” twitter=”” instagram=”” dribbble=”” google=”” linkedin=”” blogger=”” tumblr=”” reddit=”” yahoo=”” deviantart=”” vimeo=”” youtube=”” pinterest=”” rss=”” digg=”” flickr=”” forrst=”” myspace=”” skype=”” paypal=”” dropbox=”” soundcloud=”” vk=”” class=”” id=””]Emri: Fjolla (gjerm. Fiola Doli)
Qika e ?
– Bekimit dhe Shqipes
Kujt i ka ga ?
– E bukur si nana, punëtore si baba.
Ku i ka dajt ?
– Te Fetahu.
Studion ?
– Atë që e urren më së shumti, politikën.
Idoli i saj ?
– Teta Sado.
Hobi ?
– Përgaditja jo, por, ngrënia e ëmbëlsirave[/person][/one_third][one_third last=”yes” spacing=”yes” center_content=”no” hide_on_mobile=”no” background_color=”” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” background_position=”left top” hover_type=”none” link=”” border_position=”all” border_size=”0px” border_color=”” border_style=”solid” padding=”” margin_top=”” margin_bottom=”” animation_type=”0″ animation_direction=”down” animation_speed=”0.1″ animation_offset=”” class=”” id=””][person name=”Brano Agovi” title=”” picture=”http://www.kagrup.at/wp-content/uploads/2012/07/brano.jpg” pic_link=”” linktarget=”_self” pic_style=”none” hover_type=”none” background_color=”” content_alignment=”” pic_style_color=”” pic_bordersize=”0″ pic_bordercolor=”” pic_borderradius=”0″ icon_position=”” social_icon_boxed=”yes” social_icon_boxed_radius=”4px” social_icon_colors=”” social_icon_boxed_colors=”” social_icon_tooltip=”” email=”” facebook=”” twitter=”” instagram=”” dribbble=”” google=”” linkedin=”” blogger=”” tumblr=”” reddit=”” yahoo=”” deviantart=”” vimeo=”” youtube=”” pinterest=”” rss=”” digg=”” flickr=”” forrst=”” myspace=”” skype=”” paypal=”” dropbox=”” soundcloud=”” vk=”” class=”” id=””]Brano Agovi lindi në Shkodër, në qytetin e muzikës edhe përmbytjeve. Si shkodran me orientim të qartë muzikor, filloi studimin e fizarmonikën dimrit për me kap darsmat e verës. Dasmorët zbuluan tek ai talentin e madh edhe për këndim. Fizarmonika, këndimi dhe darsmat e shumta i siguruan një jetesë fantastike si një djalosh i ri që ishte. Por, probleme po krijoheshin, dasmorët dhe të gjithë pëllumbat e Shkodrës filluan të shurdhoheshin dhe frikësoheshin nga zëri i tij shumë i fuqishëm. I propozuan të punonte si alarm zgjimi! Branos së vogel iu ndanë andrrat në gjysë. E ardhmja si kangtar dasmash me nivel t’nalt botnor humbi. Si për cudi, dikush i tha të shkojë në Vjenë sepse kur bërtet, atje nuk të marrin për alarm, por për opera. Sot ai studion për opera, por, akoma ëndërron të bëhet ylli i darsmave shqiptare. Shpresa vdes e fundit! [/person][/one_third][one_third last=”no” spacing=”yes” center_content=”no” hide_on_mobile=”no” background_color=”” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” background_position=”left top” hover_type=”none” link=”” border_position=”all” border_size=”0px” border_color=”” border_style=”solid” padding=”” margin_top=”” margin_bottom=”” animation_type=”0″ animation_direction=”down” animation_speed=”0.1″ animation_offset=”” class=”” id=””][person name=”Dardan Hajdaraj” title=”” picture=”http://www.kagrup.at/wp-content/uploads/2012/07/15626456_1788823584725062_6461794254084338707_o-Cropped-e1499872513799.jpg” pic_link=”” linktarget=”_self” pic_style=”none” hover_type=”none” background_color=”” content_alignment=”” pic_style_color=”” pic_bordersize=”0″ pic_bordercolor=”” pic_borderradius=”0″ icon_position=”” social_icon_boxed=”yes” social_icon_boxed_radius=”4px” social_icon_colors=”” social_icon_boxed_colors=”” social_icon_tooltip=”” email=”” facebook=”” twitter=”” instagram=”” dribbble=”” google=”” linkedin=”” blogger=”” tumblr=”” reddit=”” yahoo=”” deviantart=”” vimeo=”” youtube=”” pinterest=”” rss=”” digg=”” flickr=”” forrst=”” myspace=”” skype=”” paypal=”” dropbox=”” soundcloud=”” vk=”” class=”” id=””]Dradani u lind me 18 qershor edhe ka emër shumë t’madh, referuar presidentit Rugova. Studimet në ndërtimtari po i përcjellë me kujdes tash e disa vite në Vjenë. Pamvarësisht që simbas horoskopit ai i takon shenjës së binjakëve, mund të themi se ky s’ta ka shoqin (shyqyr prej Zotit!). Si tip është shumë aktiv dhe ka njohuri në lëmi të shumta, por, vullnetarisht kurrë libër me dorë nuk ka prekë, Thjesht është alergjik ndaj fletave. Futbollin e ka merak si krejt, pamvarsisht që me Ilir Begajn shkojnë gjak’e’lak n’fushë; por, mbas loje krejt rrugën e bojnë bashk deri n’shpi! Dardani çdo herë ka ‘punë për t’bë’ se çka ban kurrë nuk dihet. Ky djalë ka talente të shumta, mirëpo talenti më i madh i tij është ‘që din mu dok krejt si njeri’.[/person][/one_third][one_third last=”no” spacing=”yes” center_content=”no” hide_on_mobile=”no” background_color=”” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” background_position=”left top” hover_type=”none” link=”” border_position=”all” border_size=”0px” border_color=”” border_style=”solid” padding=”” margin_top=”” margin_bottom=”” animation_type=”0″ animation_direction=”down” animation_speed=”0.1″ animation_offset=”” class=”” id=””][person name=”Vatan Koci” title=”” picture=”http://www.kagrup.at/wp-content/uploads/2012/07/q.-Vatani-300×205.jpg” pic_link=”” linktarget=”_self” pic_style=”none” hover_type=”none” background_color=”” content_alignment=”” pic_style_color=”” pic_bordersize=”0″ pic_bordercolor=”” pic_borderradius=”0″ icon_position=”” social_icon_boxed=”yes” social_icon_boxed_radius=”4px” social_icon_colors=”” social_icon_boxed_colors=”” social_icon_tooltip=”” email=”” facebook=”” twitter=”” instagram=”” dribbble=”” google=”” linkedin=”” blogger=”” tumblr=”” reddit=”” yahoo=”” deviantart=”” vimeo=”” youtube=”” pinterest=”” rss=”” digg=”” flickr=”” forrst=”” myspace=”” skype=”” paypal=”” dropbox=”” soundcloud=”” vk=”” class=”” id=””]Vatani ka lindur n’Gjakovë, 03 qershor, ditë pazari! Pas luftës ai u largua nga Gjakova për të vazhduar jetën në Linz të Austrisë, edhe pse tash e sa kohë e ka tradhëtuar për të jetuar në Vjenën e bukur. Urtësia e Vatanit është aq e madhe, saqë rrallë kush e ndëgjon kur ai fol; edhe pse rrallë fol vend’pa’vend! Kombëtarja e Shqipërisë dhe Lëvizja Vetëvendosje janë ato që e përmbushin shpitërisht; por edhe USB-jat i ka marak. Studimet në shkencat kompjuterike po i ndjekë me vrull, edhe pse, herë-herë po i ikin. N’Gjakovë i thojnë “shpirti i huj” edhe pse bajagi i pashpirt është kur t’vjen puna me e nxan minin. Kur ka qenë i vogël ka thonë macameminin e vogla (gjegjësisht miu) edhe macameminin e madhja (gjegjësisht maca). Mendon që e ka shytin e fortë, por une ju garantoj që ai s’ka lidhje me shyt në portë !
Çka nuk ka qef hiç është që punën e sodit me e lanë për nesër; përjashtohen vetëm rastet kur e zë gjumi.
[/person][/one_third][one_third last=”yes” spacing=”yes” center_content=”no” hide_on_mobile=”no” background_color=”” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” background_position=”left top” hover_type=”none” link=”” border_position=”all” border_size=”0px” border_color=”” border_style=”solid” padding=”” margin_top=”” margin_bottom=”” animation_type=”0″ animation_direction=”down” animation_speed=”0.1″ animation_offset=”” class=”” id=””][person name=”Redon Softa” title=”” picture=”http://www.kagrup.at/wp-content/uploads/2012/07/foto-red-240×300.jpg” pic_link=”” linktarget=”_self” pic_style=”none” hover_type=”none” background_color=”” content_alignment=”” pic_style_color=”” pic_bordersize=”0″ pic_bordercolor=”” pic_borderradius=”0″ icon_position=”” social_icon_boxed=”yes” social_icon_boxed_radius=”4px” social_icon_colors=”” social_icon_boxed_colors=”” social_icon_tooltip=”” email=”” facebook=”” twitter=”” instagram=”” dribbble=”” google=”” linkedin=”” blogger=”” tumblr=”” reddit=”” yahoo=”” deviantart=”” vimeo=”” youtube=”” pinterest=”” rss=”” digg=”” flickr=”” forrst=”” myspace=”” skype=”” paypal=”” dropbox=”” soundcloud=”” vk=”” class=”” id=””]Rina’s henchmen.[/person][/one_third][one_third last=”no” spacing=”yes” center_content=”no” hide_on_mobile=”no” background_color=”” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” background_position=”left top” hover_type=”none” link=”” border_position=”all” border_size=”0px” border_color=”” border_style=”solid” padding=”” margin_top=”” margin_bottom=”” animation_type=”0″ animation_direction=”down” animation_speed=”0.1″ animation_offset=”” class=”” id=””][person name=”Erlind (Erl) Kasemi” title=”” picture=”http://www.kagrup.at/wp-content/uploads/2012/07/nj.-Erlindi-300×200.jpg” pic_link=”” linktarget=”_self” pic_style=”none” hover_type=”none” background_color=”” content_alignment=”” pic_style_color=”” pic_bordersize=”0″ pic_bordercolor=”” pic_borderradius=”0″ icon_position=”” social_icon_boxed=”yes” social_icon_boxed_radius=”4px” social_icon_colors=”” social_icon_boxed_colors=”” social_icon_tooltip=”” email=”” facebook=”” twitter=”” instagram=”” dribbble=”” google=”” linkedin=”” blogger=”” tumblr=”” reddit=”” yahoo=”” deviantart=”” vimeo=”” youtube=”” pinterest=”” rss=”” digg=”” flickr=”” forrst=”” myspace=”” skype=”” paypal=”” dropbox=”” soundcloud=”” vk=”” class=”” id=””]U lind me erën e Gjurmve jo, por, me atë të pitajkave me vo; mu n’mes t’Prizrenit të bukur. Krejt e dijn që ballin e ka t’qam në dy vende, për këtë duhet edhe ta mirkuptojmë të gjithë. Por, mos të harrojmë se atë të çarë, e pat bo te dajtë. Zatën u ra qajo ditë, e atij send mo si kujtohet; as pse egziston, bile bile as pse funksionon! E ka emrin me domethanje të thellë, a knej, thojnë që krejt fminija i ka shku tu hangër buk e sheqer; kaniher edhe ‘jaglipopara’, thënë shkurt e shqip, buk e tlyn. Poliglot i thojnë, a ky as shqipen se flet qysh duhet, hajërli koft. I shkoi jeta tu u mundue me e kuptue jetën, e hala o ka vazhdon me i shku. Poget që so kërka! Marley thojke “joo grue mos qaj”, tybe Erlindi as këtë thanje se ka kuptue kurrë, tybe edhe Bobi u kon gips kur e ka shkru atë. Nga kjo po vërehet qe ky seeen s’po dike! Shkurt e turqisht, hala osht n’kërkim t’vërtetave!
Obilmesen yfyr ajrana (thanje e vjeter Kurilalie)…[/person][/one_third][one_third last=”no” spacing=”yes” center_content=”no” hide_on_mobile=”no” background_color=”” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” background_position=”left top” hover_type=”none” link=”” border_position=”all” border_size=”0px” border_color=”” border_style=”solid” padding=”” margin_top=”” margin_bottom=”” animation_type=”0″ animation_direction=”down” animation_speed=”0.1″ animation_offset=”” class=”” id=””][person name=”Visar Qeska” title=”” picture=”http://www.kagrup.at/wp-content/uploads/2012/07/visar.jpg” pic_link=”” linktarget=”_self” pic_style=”none” hover_type=”none” background_color=”” content_alignment=”” pic_style_color=”” pic_bordersize=”0″ pic_bordercolor=”” pic_borderradius=”0″ icon_position=”” social_icon_boxed=”yes” social_icon_boxed_radius=”4px” social_icon_colors=”” social_icon_boxed_colors=”” social_icon_tooltip=”” email=”” facebook=”” twitter=”” instagram=”” dribbble=”” google=”” linkedin=”” blogger=”” tumblr=”” reddit=”” yahoo=”” deviantart=”” vimeo=”” youtube=”” pinterest=”” rss=”” digg=”” flickr=”” forrst=”” myspace=”” skype=”” paypal=”” dropbox=”” soundcloud=”” vk=”” class=”” id=””]U lind si shumë i ri! Rinia ishte vetëm një numërim, kromatike hesapi! E thjeshtë në matematikë patjetër, por, matematika nuk u shkon për shtati të gjithëve. U deshtën shumë numërime me arrite tek ky informacion, e si gjithmonë perfundimi osht: 2 young to party! Amo kjo ndjenje osht e veshtirë me u humb kur e din se po jeton me nji grimcë guri në një pafundësi mundësish. E ti, je gjithmonë ai që ti DON! [/person][/one_third][one_third last=”yes” spacing=”yes” center_content=”no” hide_on_mobile=”no” background_color=”” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” background_position=”left top” hover_type=”none” link=”” border_position=”all” border_size=”0px” border_color=”” border_style=”solid” padding=”” margin_top=”” margin_bottom=”” animation_type=”0″ animation_direction=”down” animation_speed=”0.1″ animation_offset=”” class=”” id=””][person name=”David Amaraggi” title=”” picture=”http://www.kagrup.at/wp-content/uploads/2012/07/david-amaraggi.jpg” pic_link=”” linktarget=”_self” pic_style=”none” hover_type=”none” background_color=”” content_alignment=”” pic_style_color=”” pic_bordersize=”0″ pic_bordercolor=”” pic_borderradius=”0″ icon_position=”” social_icon_boxed=”yes” social_icon_boxed_radius=”4px” social_icon_colors=”” social_icon_boxed_colors=”” social_icon_tooltip=”” email=”” facebook=”” twitter=”” instagram=”” dribbble=”” google=”” linkedin=”” blogger=”” tumblr=”” reddit=”” yahoo=”” deviantart=”” vimeo=”” youtube=”” pinterest=”” rss=”” digg=”” flickr=”” forrst=”” myspace=”” skype=”” paypal=”” dropbox=”” soundcloud=”” vk=”” class=”” id=””]For many years David was successful to pretend being normal; he got a PhD in Science (his grandmother was very proud), manage to experience an exciting job oversees and settle with his family (1 wife, 2kids) somewhere in Paradise (France). Fortunately, he could finally achieve his goal in life: drive his old car to Vienna, fall in love with a curly hair girl, get crazy and spend a lot of type on a sofa with Freud and manage to never understand the meaning of his life.
KAQURRELJA!!!![/person][/one_third][one_third last=”yes” spacing=”yes” center_content=”no” hide_on_mobile=”no” background_color=”” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” background_position=”left top” hover_type=”none” link=”” border_position=”all” border_size=”0px” border_color=”” border_style=”solid” padding=”” margin_top=”” margin_bottom=”” animation_type=”0″ animation_direction=”down” animation_speed=”0.1″ animation_offset=”” class=”” id=””][person name=”Ulrich Buchgraber” title=”” picture=”http://www.kagrup.at/wp-content/uploads/2012/07/ulrich.jpg” pic_link=”” linktarget=”_self” pic_style=”none” hover_type=”none” background_color=”” content_alignment=”” pic_style_color=”” pic_bordersize=”0″ pic_bordercolor=”” pic_borderradius=”0″ icon_position=”” social_icon_boxed=”yes” social_icon_boxed_radius=”4px” social_icon_colors=”” social_icon_boxed_colors=”” social_icon_tooltip=”” email=”” facebook=”” twitter=”” instagram=”” dribbble=”” google=”” linkedin=”” blogger=”” tumblr=”” reddit=”” yahoo=”” deviantart=”” vimeo=”” youtube=”” pinterest=”” rss=”” digg=”” flickr=”” forrst=”” myspace=”” skype=”” paypal=”” dropbox=”” soundcloud=”” vk=”” class=”” id=””][/person][/one_third]